Dekor Şefi

Birbirinden Değişik 5 Ankastreli Mutfak Modeli Tasarımları

Mutfaklarda pürüzsüz, akıcı bir görünüm elde etmek, mutfağın daha kullanışlı ve kusursuz bir yapıya kavuşması için genellikle tercih edilen beyaz eşya takımları ankastre takım olarak adlandırılmaktadır. Mutfak içerisindeki banko, mutfak dolapları ya da duvarlara gömülü olarak kullanılan beyaz eşya setlerinin ankastre olarak anılması, kelimenin gömülü olmakla ilişkili olmasına dayanmaktadır. Fırın, ocak, mikrodalga, bulaşık makinesi, davlumbaz gibi temel mutfak eşyalarının yer aldığı ankastre setleri daha gelişmiş takımlarda içerisinde kahve ya da buz makinesine kadar eklentiler barındırmaktadır.

Mutfak içerisinde tarz sahibi, pürüzsüz bir görüntü elde etmek adına mutfak mobilyalarının kusursuz bir ölçüde hazırlandığı ve mutfağa yerleştirildiği görülebilmektedir. Ankastre mutfak eşyalarının yerleştirilebilecek olduğu ölçülerde hazırlanan mutfak dolapları, ankastre takım ve kendinin sahip olduğu antrasit rengi ile şık ve düzenli bir görünüme kavuşmaktadır. Koyu tonların hakim olduğu mutfağa doğal bir ışık eklemek için uygulanan kahverengi iç dolaplar ve banko, ankastre eşyaların yapıları gereği bünyesinde lavabo ve ocak ünitelerini barındırmaktadır.

Hemen hemen her mutfakta kullanılabilecek olan ankastre mutfak eşyaları; mutfak içerisinde bulunan mutfak dolapları, mutfağın genişliği, ankastre eşyaların yerleştirilme düzenine bağlı olarak ortaya farklı ankastre modellerinin çıkartılmasını sağlamaktadır. Ankastre setin yerleştirilmesi için mutfağın orta kısmına kadar uzatılan mutfak dolapları, mutfak içerisinde uzun bir koridor oluşturmaktadır. Dolapların bittiği yerde bulunan mutfak masası ve sandalyeler, mutfaktan bağımsız, özerk bir mekan özgürlüğüyle burada oturulması, yemek ve yiyeceklerin yenmesi ya da iyi bir kahve molası için uygun alanı sağlamaktadır.

Ankastre mutfak modelleri genellikle mutfak içerisinde kolay ulaşılabilir ve hakim olunabilir bir çalışma ortamının oluşturulması için ideal modellerdir. Krem rengi mutfak dolaplarıyla çevrilmiş olan kahverengi dolaplar, içerisinde ankastre mutfak eşyalarını barındırmakta olup mutfak bankosunda çalışan bir kişinin bu eşyalara kolaylıkla ulaşması ve eşyalar arası kolay bir şekilde geçiş yapması için uygun kalıbı sunmaktadır. Özerk fırın ve ocak setlerinde fırınlar genellikle alt kesimde bulunmaktadır. Her seferinde fırın içindeki malzemenin ne durumda olduğunu kontrol etmek için aşağıda eğilmek ve rahat olmayan bir pozisyon almak gerekmektedir. Bunun yerine ankastre setlerdeki fırın ve mikrodalganın daha yüksek konumlarda sabitlenmeleri, içerisindeki malzemelerin ne durumda olduğunun anlaşılması için harika bir olanak tanımaktadır.

Buz dolabı, fırın ve mikrodalganın aynı hizada, aynı derinlikte sabitlendiği mutfak dolapları, mutfak içerisinde en sık şekilde kullanılan üçlünün yan yana, işlevsel ve kolay ulaşılabilir, kompakt bir yapıda mutfak içinde konumlandırılmasını sağlamaktadır.

Tavan ve duvarlarda siyahın hakim olduğu mutfak, mutfağı kuşatan ahşap mutfak dolapları ile ortaya harika bir görsel çıkarmaktadır. Dolaplara gömülü olarak kullanılan ankastre set içerisinde buzdolabı, fırın, mikrodalga ve ocak yer almaktadır. Özellikle sağ taraftaki ankastre ünitelerin buzdolabın derinliği referans alınarak yerleştiriyor olması ve dolapların da bu ölçülere göre hazırlanması, yalnızca pürüzsüz ve göze hoş gelen bir görünüm elde etmeye değil aynı zamanda son derece geniş mutfak dolapları elde etme konusunda da kazanç sağlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ