Dekor Şefi

Bambu Yatak Başlığı Modelleri

Bambu yatak başlığı modelleri genellikle klasik tarzda yatak odaları veya genç odaları için uymludur. Bambunun dayanıklılığı ve işleme kolaylığıyla tercih edilen ahşap yatak başlığı çeşitleri arasına sokuyor. Bambu karyola kullanıldıkları ortamda da farklı bir otantik hava veriyor. Bu tarz dekorasyon sevenler için ise bambu yatak başlığı yapımı oldukça basit ve yazımızın devamında bulabileceksiniz.

Günümüzde bir çok firmada bambu yatak başlığı modelleri bulunmaktadır. Hatta bazı firmalar tamamen bu ürünleri üretmektedir. Bambu başlıklar çoğunlukla el işçiliği kullanılarak yapılmaktadırlar. Karşımıza çıkan bir çok modelde bambu çubuklarının yanında hasır da kullanılarak rattan yatak başlığı görünümüde elde edilmektedir.

Bambu yatak başlığı

Dekopasaj Marka Bambu Yatak Başlığı Tasarımı

Kısaca Bambu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Bambu diğer bir bilinen adıyla hint kamışı, en hızlı büyüyen bitkilerinden biridir. Birbirinden farklı gürünümlü türe sahip olan bambu bitkisi bir çok çeşide sahiptir. Buğdaygiller ailesinde yer alan bambu, bir çok alanda kullanılmaktadır. Bambular oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapıya sahiptir.

Bambu bitkisi son zamanlarda ev eşyalarında ve mobilyalarda kullanımı artmıştır. Yatak başlıklarından kitaplıklara kadar bir çok mobilya yapımında kullanılmaktadır. Otantik görünümüyle dekorasyonda da yerini almıştır. Odalarda yaşam alanlarını ayırmak için panellerden merdivenlere kadar oldukça işlevsel bir dekorasyon tamamlayıcıdır.

Yaprak Şeklinde Adalı Marka Bambu Yatak Başlığı Modeli

Yaprak Şeklinde Adalı Marka Bambu Yatak Başlığı Modeli

Bambu Yatak Başlığı Yapımı

Bambu yatak başlığı yapımı için bambu çubuklarına, U şeklinde bambu fidan destek çubuklarına ve hasır rafya ipine ihtiyacınız olacak. Tüm bu malzemeleri internet üzerinden satış yapan firmalardan rahatlıkla sipariş verebilirsiniz.

Öncelikle ne tarz bir bambu yatak başlığı yapacağınıza karar vermelisiniz. Öncelikle yapmanız gereken karyolanıza uygun ölçüde bambu yatak başı alt kısmını çubuklarla dikdörtgen olarak yapmak olacaktır. Bu kısmı oldukça sağlam yaptığınızdan emin olmalısınız. Tüm kenarları ve destek kısımlarını hasır rafya ipiyle güzelce birbirine bağlayın.

Alt kısmı tamamladıktan sonra asıl görünen bambu yatak başlığı üst bölümünü yapmaya başlayabilirsiniz. Bu kısımda öncelikle U şeklinde bambu destek çubuklarının ne şekilde yerleştireceğinizi belirleyin. Sonrasında daha önceden yapmış olduğunuz alt kısma ve birbirlerine yine hasır rafya ipiyle sıkıca bağlayın. Böylece kendi bambu yatak başlığı modelini yapabilirsiniz.

Bambu Yatak Başlığı Fiyatları

Bambu yatak başlığı fiyatları motifine, kullanılan malzemeye, üzerinde kullanılan motiflere göre değişiklik göstermektedir. Kullanılacak yatağın tek kişilik veya çift kişilik olması fiyat aralığını arttırmaktadır. Yatak ölçüleri yazımızı inceleyerek tek kişilik, çift kişilik ve diğer yatak ebatları hakkında fikir alabilirsiniz.

Özellikle el işçiliğiyle yapılan bambu karyola başlığı modellerinde fiyatlar biraz daha artmaktadır. Piyasada ortalama olarak 2500 TL ile 9000 TL fiyat aralığında bambu karyola başlığı modelleri bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ