Dekor Şefi

Birbirinden Güzel 7 Dekoratif Ayna Modelleri

Kişisel bakımların yerine getirilmesi sırasında büyük bir rolü olan aynalar, banyo ve tuvaletler dışında odalarda ve evde genel estetik kaygılar güdülerek de kullanılabilmektedir. Aynaların sahip olduğu yansıma yüzeyleri, yalnızca metalik gri tonlarında değil; kahverengi ve sarı arasında turuncuya kadar varan tonlarda değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte, aynaların çerçevelerinde kendini belli eden işçilik, modellerin ana çekici unsurlarını oluşturmaktadır.

Dairesel ayna modelini çevreleyen metal çerçeve, daha ucunda birkaç yaprağı olan sarmaşık dallarından esinlenerek tasarlanmıştır. Kimi kısımda genişleyen kimi kısımda daralan metal sarmaşık çerçeve, hemen aynanın altında yer alan sehpa modeliyle de uyum içerisindedir. Aslına bakılırsa, yalın bir çerçevesi olan ya da çerçevesiz olan ayna modelleri, bireylerin kendi uğraşları ile gerçek sarmaşık dalları kullanılarak çerçeve içine alınabilecektir. Dalların sabitlenmesi ve birbirine bağlanması, doğal süreçle birlikte kurumasının sağlanması, aynanın her zamanki olduğundan daha güzel ve doğal bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Yansıma alanının kullanılması ve işlevsellik kaygısı olmadan ortaya çıkartılan ayna modeli, sert açılarla kesilmiş büyüklü küçüklü onlarca parçadan meydana gelmektedir. Düz bir zemin üzerinde birleştirilmekten daha ziyade, ayna parçalarının farklı açılarla bir araya getirilmiş olduğu söylenebilecektir. Her bir ayna parçasının diğer parçayla birleştiği alanda ortaya çıkan siyah şerit, siyah ve metalik ayna renginin uyumlu birlikteliğini sunmaktadır.

Merkezindeki görece daha büyük bir dairesel aynanın yer aldığı modelde, merkez çevresinde toparlanmış olan küçük aynalar ve yaldızlı doku, modelin ana dikkat çekisi unsurlarını oluşturmaktadır. Ortadaki aynanın görece büyük olması, çevresine küçük aynaların yanı sıra, güneşin etrafına saçtığı ışık huzmelerini andıran ahşap parçaları saçması, modelin bir güneş olarak tasvir edilmiş olduğu izlenimi uyandırmaktadır. Tüm aksamları ahşaptan olan ve yaldızlı boya ile renklendirilen model, farklı tarzlardaki alanlarda başarılı bir tamamlayıcı unsur olarak kullanılabilecektir.

Çerçevesi sayesinde tarz sahibi bir görünüm kazanan başka bir ayna modeli. Modelin eski moda ahşap kasalı pencerelerden esinlenerek dizayn edilmesi, yerleştirilecek olduğu odada ve duvarda farklı bir hava elde edilmesi için yeterli olacaktır. Pencere aracılığıyla dışarıdan gelen güneş ışığı olmasa bile, geniş yüzey ve ayna alanı sayesinde içerdeki ışığı yansıtmada ve alanın aydınlığının iyi şekilde değerlendirilmesinde işlevsel bir görev görecektir.

Ortaçağdan kalma kalkanları andıran ayna modeli, sekizgen aynası ve kenarlarını kuşatan metal çerçevesi ile birlikte klasik tasarımın hakim olduğu alanlarda kendisine iyi bir yer bulmayı başaracaktır. Aynanın çerçevesi olarak kullanılan malzemede pas görünümü oluşturmak adına çeşitli boya ve malzemeler kullanılabilir ya da gümüşün doğal olarak kararmasından faydalanarak bu alanlarda gümüş kaplama tercih edilebilir.

Büyüklü küçüklü kara ve dikdörtgen ayna parçalarının bir araya getirilerek oluşturulan model, modern tasarımların hakim olduğu oda ve mekanlarda doğru bir seçim olacaktır. Her bir ayna parçasının çevresini saran siyah çerçevesi, aynaların sınırlarını birbirinden ayırmakta ve modelde vurgulanan ayrık sınırları daha belirgin kılmaktadır. İşlevsellikten ziyade görsel kaygılar güdülerek ortaya çıkartılan model, geniş duvar yüzeylerinin değerlendirilmesinde doğru bir ürün olacaktır.

Aynanın dış yörüngesinin ayna kaplamasının gücü azaltılarak buradaki cam kısımlar işlevsel- yarı işlevsel, buzlu bir yapıya kavuşturulur. Daha sonrasında ayna ardına yerleştirilen LED lambaları açılarak görseldeki gibi başarılı ve tarz sahibi bir ayna elde edilir. Bu tarz ledli ayna modellerini banyo duvar panelleri ile birlikte kullanmak banyolara farklı bir hava verebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ