Dekor Şefi

Birbirinden Güzel 5 Alçıpan Tavan Modelleri

Hafif ve beton kadar olmasa da dayanıklı bir malzeme olan alçıpan malzemesi kullanılarak tavanlar başta olmak üzere evin çeşitli kesimlerinde estetik düzenlemeler yapılabilmektedir. Tavanda oluşturulan çeşitli girintiler ve çıkıntılar aracılığıyla aydınlatma sistemleri, ses sistemi ya da yangın söndürme sistemi gibi donanımların yerleştirilebileceği ve ilk bakışta çok belirgin şekilde açıkta kalmayacak olduğu alanlardır.

Örneklerde de görülebilecek olduğu gibi gerek ışıklandırma gerekse tavan ve duvarların rengi ve alçıpan uygulamasının renginin uyumlu birlikteliği sayesinde nihai olarak göz dolduran tasarımlar elde edilebilmektedir.

Vişneçürüğü rengi tavanın ilk bakışta tavana düşmüş olan bir damlanın etrafa yayılmış şekli olarak algılanmasını sağlayan alçıpan uygulaması, etrafa yayılan kolları altına yerleştirilen LED şeritler ile hem tavanı hem de odanın içini aydınlatmak için yeterli güce sahiptir. Desenin etrafında, kenarlarında toparlanan lambalar, LED lambaları desteklemek için ayrıca yakılabilmekte ve odanın aydınlık seviyesi farklı derecelerde ayarlanabilmektedir.

Bu modelde de açık mavi tonlarında renklendirilmiş tavan ve tavanın üzerine uygulanan, içerisinde LED ışıklandırma sistemi bulunan alçıpan tavan örneği yer almaktadır. Avizedeki lambaların yakılması ile tavan aydınlanmakta ve tavanın mavi rengi odanın merkezinde yansıyan ışıkla birlikte daha açık tonlara doğru kaymaktadır. Tavanın sanki birden fazla renk geçişini barındırıyormuşçasına bir görünüm kazanmasını sağlayan LED düzeneği ve ana aydınlatma sistemi, tavanı merkezi içerisine almış olan alçıpan tavan sayesinde bu kadar başarılı bir sonuç vermektedir.

Tavanın merkezinde yer alan krem rengindeki camlı yüzeyi merkezine alan ve çevreleyen alçıpan tavan, merkezindeki şekille uyumlu olarak konumlanmış olan aydınlatma sistemi, merkezindeki şekli kuşatan sarı renkli LED lambaları ile sıra dışı ve çekici bir tasarım sunmaktadır. Bu modelin biraz modifiye edilmesi, ana ışıklandırmanın tavanın merkezine alınması ve camsı tavan yerine duvarın beton dokusunun açıkta bırakılması ile farklı renk geçişleri ve göz alıcı bir aydınlatma elde edilebilecektir.

Odaya hakim olan genel renkler ve mobilyaların dokusu, şekli ile uyumlu bir kalıbın uygulandığı asma tavan modeli, tavandan gelen avizenin tavanda belirli bir baskı oluşturuyormuş izlenimi uyandıran kıvrımlı merkez uygulaması ile başarılı ve tatmin edici bir sonuç ortaya koymaktadır. Merkez aydınlatmanın yanı sıra, alçıpan tavanın dış halkasını çevreleyen küçük spot lambaları, yeri geldiği zaman loş ve hafif bir aydınlatma ihtiyacını yerine getirmek için kullanılabilecektir.

Alçıpan tavan modelleri genellikle tavanın merkezine ya da tavanın tümüne uygulanmaktadır fakat bu uygulamaların dışında, örnekte de görülebildiği gibi tavanın kenarları, perde askılarını ve kenarları gizleyecek şekilde de uygulanabilmektedir. Aydınlatma konusunda diğer modellerde olduğu gibi başarılı lamba ve LED şeritlerinin yerleştirilmesi sürecinden sonra akşamları kişilerin isteğine göre loş, parlak ya da kararlı bir aydınlatma elde etmek mümkün olacaktır. Tavan ve alçıpanın kesiştiği yüzeyin LED şeritlerle donatılması, tavana vuran loş bir ışık kümesinin elde edilmesini sağlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ